Lifestyle

Interieur: Zo geniet je langer van je geurkaars

Regelmatig koop ik heerlijke geurkaarsen voor in huis, want wat is er fijner dan een lekkere geur in huis te hebben. Helaas branden sommige – ja ik heb er al best veel getest – heel snel op… Vandaar dat ik vandaag tips met jullie deel hoe je langer van je geurkaars kunt genieten. Laatst heb ik twee mooie 3-lonts-kaarsen gekocht, ook deze laat ik in dit artikel aan jullie zien.

Langer genieten van je geurkaars

Niets is fijner dan een heerlijke geur van een geurkaars in huis, maar hoe zorg je ervoor dat je favoriete geurkaars zolang mogelijk meegaat? Lees maar mee.

#1 Branduren 
Laat de kaars gemiddeld de eerste keer drie tot vier uur branden, dit is afhankelijk van de grootte van de kaars.

#2 Bovenkant laten wegsmelten

Als je de geurkaars voor het eerst aansteekt, is het belangrijk dat de hele bovenkant gaat smelten. Pas als dit is gebeurd, kun je ’m met een gerust hart weer uitblazen.

#3 Geen tocht

Zet de kaars op een plek zonder tocht, zo geniet je er langer van en zal de geur niet vervliegen.

#4 Niet verplaatsen

Wil je optimaal van de geur genieten? Dan dien je de geurkaars niet te verplaatsen. Kies een mooi plekje in huis uit, brand de kaars en laat hem staan waar die staat. Zo blijft de geur het best in de ruimte hangen.

#5 Zout

Leg wat zout op de kaars en je kunt langer genieten van de geur. Het zout zorgt ervoor dat de geurkaars veel langer meegaat, zelfs langer dan de brandtijd die op de verpakking staat.

#6 Knip de lont
Het beste is om de lont van de kaars op zo’n halve centimeter af te knippen. Bij langere lonten kan de kaars onregelmatig gaan branden en krijg je gaten de kaars.

Haal de zomer in huis

De zomer wil maar niet komen, dus dan haal je toch gewoon de zomer in huis! Bekijk hieronder twee heerlijke geurkaarsen die je laten dagdromen over een zonnige vakantiedag.

Frisse Summer Memory geurkaars

Deze 3-lonts Summer Memory Geurkaars in glazen pot kon ik niet laten staan toen ik afgelopen weekend in de Kruidvat stond. De Summer Memory heeft een frisse geur. Ik heb heb hem nog niet brandend geroken, maar in de verpakking ruikt hij zalig. Ik kan niet wachten tot deze mooie geurkaars een heerlijke geur in mijn woonkamer verspreidt.

Bloemige Peony & Blush Suede geurkaars

Ook deze Peony & Blush Suede Geurkaars moest in mijn winkelmandje. Deze kaars ruikt bloemiger dan de Summer Memory Geurkaars en is daarom fijn voor in de kantoorruimte; zo kan ik in een fijne ambiance aan mijn werk. Dit is eveneens een 3-lonts-geurkaars waar ik denk ik veel plezier van ga hebben. Het hebben van deze mooie glazenpotten is al een mooi woonaccesoire op zich.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Wil jij deze zomer geurkaarsen ook scoren? Wees er dan snel bij, want online zijn ze al uitverkocht. Ik kocht de kaarsen voor €3,99 per stuk bij de Kruidvat.

32 gedachten over “Interieur: Zo geniet je langer van je geurkaars”

  1. Nog een tip. Zet ‘m zo vlak mogelijk neer. Als-ie bijv. op de rand van een tafelkleed belandt, brandt-ie scheef op en heb je er minder lang plezier van!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s